‘De Trompetter’ van Advendo

Tijdens de Open Dag van het Stadshuus in Lochem op 22 september a.s. zal het beeldje “de trompetter van Advendo” weer te zien zijn op de binnenplaats van het Stadshuus.

Tijdens ons 70-jarig bestaan  in 1978 is het beeldje aangeboden aan de Gemeente Lochem. Het door kunstenaar Adri de Waard gemaakte beeld heeft jarenlang op de binnenplaats van het toenmalige gemeentehuis gestaan.

Bij de verhuizing naar het nieuwe gemeentehuis is het beeld voor de zekerheid meegenomen en opgeslagen omdat het op dat moment niet zeker was wat de bestemming van het oude gemeentehuis zou worden.
Inmiddels is het duidelijk Het Stadshuus een solide basis heeft voor de komende jaren en dus is het een goed moment om “de trompetter van Advendo” weer een plekje te geven op zijn oude bestemming.

Wij zijn hier enorm blij mee en zijn als muziekvereniging deze dag natuurlijk de hele dag aanwezig! Om half 11 wordt het beeldje officieel onthult! Kom allemaal langs want naast het bekijken van dit prachtige beeldje is er van alles te beleven in het Stadshuus!