Gratis Openlesweken Advendo

Muziekvereniging Advendo biedt regelmatig gratis lessen aan. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen dan geheel vrijblijvend een instrument komen uitproberen tijdens een groepsles, onder leiding van een professionele dirigent. Je hoeft voor deze les niets mee te nemen; je leent ter plekke een instrument van Advendo. De groepslessen vinden plaats in de muziekboerderij De Imenkamp (Runmolenlaan 25).

Meld je aan via: info@advendo-lochem.nl

Sinds enkele jaren zijn de muziekdocenten van TacT Muziek en de kinderen van verschillende scholen (Propschool, de Rank en de Vennegötte) elke jaar 8 weken druk bezig om muziek te maken, op een instrument te spelen en samen als orkest te spelen met als afsluiting een mooi concert. Een mooi project waar muziekontwikkeling en plezier centraal staat. Daarbij is muziekles op school namelijk niet voor niets! Een instrument bespelen geeft niet alleen plezier, je wordt er ook slimmer van.

De hersenen van een kind ontwikkelt zich wanneer er muziek wordt gemaakt. Creativiteit, emotionele intelligentie, zelfvertrouwen, concentratie, motoriek, leesvaardigheid en het werkgeheugen wordt vergroot. En door te luisteren naar klanken worden zelfs taalproblemen bij dyslectische kinderen verminderd (zie hier artikel). Veel voordelen dus!

Op woensdag van 19:15 tot 20:00 uur is de Slagwerkbende o.l.v. Ruben Maathuis. Hierbij spelen leerlingen op verschillende slagwerkinstrumenten, zoals de snaredrum, xylofoon en andere percussie-instrumenten. 

Op donderdag van 17:45 – 18:30 uur vindt de Blazersbende plaats o.l.v. Guido Cornet. Je kan hierbij kiezen voor trompet, bariton, saxofoon, klarinet en dwarsfluit. Geef jouw keuze door bij het aanmelden.