Dirigent/ Docenten

ARJAN DUNNING

(Dirigent Harmonie orkest Advendo)

Arjan Dunning is net als vele andere musici al op jonge leeftijd begonnen met het maken van muziek. Naast het musiceren bij de plaatselijke muziekvereniging, speelde hij op de middelbare school bij een bigband en een jeugdsymfonieorkest. Met deze orkesten en andere orkestprojecten heeft Arjan onder andere tournees meegemaakt in binnen- en buitenland.

Ten tijde van de zesde klas van het VWO begon hij aan de vooropleiding aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle om daar later de studie Opleiding Docent Muziek (ODM) te volgen. Leo Torn was zijn docent voor het bijvak Trompet Klassiek. Arjan is afgestudeerd aan ODM door middel van het opzetten van het fanfare orkestproject ‘Nice to Meet Music’ en het schrijven van een scriptie over ‘Groepsdynamiek en muziek’.

De fascinatie voor (blaas)muziek en groepen gaat echter verder. Arjan zocht daarom de diepgang op, door Directie HaFaBra aan het ArtEZ Conservatorium bij docent Alex Schillings te gaan studeren. Hiervoor is hij in juni 2014 afgestudeerd. Naast het afstudeerconcert bestond voor Arjan het afstuderen onder andere uit het schrijven van een scriptie over de beleving van amateur muzikanten tijdens concoursen. Hiervoor heeft landelijk onderzoek plaatsgevonden, waar meer dan 800 muzikanten aan hebben meegedaan. Met recht mag worden gesteld dat ‘concoursen’ een ‘hot’ onderwerp is binnen de blaasmuziek.

Arjan is werkzaam als dirigent bij harmonie orkest ‘Harmonie Nunspeet’ in Nunspeet, harmonie orkest ‘Advendo’ in Lochem en fanfare orkest ‘Sint Caecilia’ in Hoogland. Arjan is daarnaast oprichter en eigenaar van TacT Muziek. TacT Muziek levert muzikale diensten zoals muziekonderwijs en maakt muzikale kennis en ervaring beschikbaar voor gemeentes, scholen, muziekverenigingen en andere organisaties.


ARNOLD VAN VELZEN

(Muzikaal leider Slagwerk)FullSizeRender

Arnold van Velzen heeft jarenlange ervaring op het gebied van muziek. Hij geeft les in zowel slagwerk als drum.

Arnold is de drummer bij SIXP@CK. Hij is getrouwd en heeft 1 zoon. Overdag is hij werkzaam als sign-medewerker bij een reclame productiebedrijf.

Arnold is al zo ongeveer 35 jaar bezig als drummer, en speelde in verschillende bands o.a. The Moonlightstars en De Baggerband. Ook heeft hij veel bands uit de brand geholpen, door in te vallen als hun eigen drummer verhinderd was om te spelen.

Daarnaast is Arnold muziekdocent. Hij heeft les gegeven aan drumbands, en geeft nog steeds les aan solodrummers. Sinds kort geeft hij ook weer les aan de slagwerk groep van Advendo-Lochem.


Guido Cornet

(Dirigent Leerlingenorkest – Blaasbende)

Guido heeft tijdens zijn bachelor studie veel ervaring opgedaan in het doceren van muziek. Hij heeft hiervoor lessen gevolgd bij oa. Susan van Opstal en stage gelopen bij Herman Nijkamp.

Guido heeft jarenlang lesgegeven bij Excelsior Westenholte waar hij in 2011 is gestopt. Momenteel geeft hij les bij de Wijhese Harmonie, Jubal Zwolle, Amacitia Boerhaar, Kubus Lelystad, Muzieknetwerk Salland, Vaassens Fanfare Corps en Wilhelmina Heerde. Hier geeft hij zowel groot als klein koper les. Naast trompet geeft hij hier ook les op de bariton, sousafoon, trombone, Hoorn, bugel, Euphonium etc.

Naast zijn instrumentale lessen verdiept hij zich ook in het leiden van orkesten. Guido heeft ervaring opgedaan bij Ons Genoegen Terwolde, waar hij als vervangend dirigent aan het werk was. Daarna heeft hij het jeugdorkest bij de Wijhese Harmonie gedirigeerd.

Momenteel is hij muzikaal leider bij de Tismawajewendband.

Vanaf oktober 2013 is aan zijn werkzaamheden ook een eigen les geeft praktijk toegevoegd. Hier geeft Guido trompet les aan huis. Een uniek concept dat nog niet in deze vorm bestond.

Guido staat vanaf januari 2019 voor het leerlingen orkest en de Blaasbende van Advendo.


Ruben Maathuis

(Docent Slagwerkbende – Blaasbende)

In 2009 is hij begonnen met zijn opleiding klassiek slagwerk aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Hij studeerde af in 2013 af voor zijn Bachelor of Music, waarna hij in 2015 afstudeerde voor zijn Master of Music.

Tijdens deze studie mocht Ruben als componist een prijs in ontvangst nemen met zijn compositie:“Flight of the Hubble”. Deze schreef hij voor het “ArtEZ International Brass Festival 2014”.

Geïnspireerd door allerlei muziekstijlen, techno/house/pop/klassiek, combineert Ruben in zijn composities en ensembles veel verschillende stijlen. Zo startte hij ook het ensemble STICK HOUSE. Met zijn ensemble werd Ruben genomineerd als Rabo Jong Talent, hiermee wonnen ze een geldbijdrage voor het ensemble en een kans om op te treden tijdens het “Stadsfestival Zwolle”.

Naast het werk als docent, dirigent, slagwerker en componist is Ruben ook producer en muzikant voor Fusus. Zij combineren verschillende muziekstijlen en creëren daardoor een eigen geluid in de studio en op het podium.

Ruben dirigeert verschillende slagwerkgroepen verzorgt  ook de muzieklessen aan leerlingen van het slagwerk, zowel melodisch als ongestemd.


Tineke van der Duin

(Docent : Startersbende/ Blokfluit Advendo)

Tineke van der Duin is onze docente voor de Startersbende en blokfluit.

Zij heeft piano gestudeerd aan het conservatorium te Zwolle, met dwarsfluit als bijvak. Daarnaast heeft zij later de opleiding Muziek op Schoot en Muziek aan de Basis gedaan.

Tineke heeft jarenlang in verschillende blokfluit-ensembles gespeeld.

Haar hobby is haar werk geworden en omgekeerd. Momenteel geeft ze bij haar thuis pianoles en geeft projectmatig op veel verschillende scholen muzieklessen. Ze is ook verbonden aan de Muzehof in Zutphen met muziekcursussen voor kinderen en zij geeft les bij verschillende muziekverenigingen in de regio.

Haar drijfveer is om kinderen enthousiast te maken voor muziek en nog mooier als de kinderen zelf samen muziek gaan luisteren en zelf gaan maken! Zo ook bij Advendo.


Christiaan Wolferink

(Instructeur leerling-drumband Advendo)christiaan wolferink

Christiaan Wolferink is onze instructeur voor de leerlingen van de drumband.
Hij is lid van Advendo-Lochem sinds 1983 en speelt zelf bij de drumband van Advendo.

Vanaf september 1999 geeft hij les bij Advendo-Lochem en hij doet dit met veel plezier.

Christiaan heeft voor de drumband EMM uit Hengelo gld. gestaan en een drumband opgericht In AImen. Tevens is Christiaan de vervangend instructeur als de instructeur van de drumband van Advendo afwezig is.

Christiaan is getrouwd, heeft twee dochters en woont in Lochem. Overdag werkt hij bij een vleeswaren bedrijf in Borculo waar hij vroeg op de dag begint, zodat hij bij Advendo zowel ’s middags als ’s avonds les kan geven op de woensdag.