Dirigent/ Docenten

Vincent Pollemans

(Dirigent Harmonie orkest Advendo)

Vincent Pollemans begon op 5-jarige leeftijd met het volgen van pianolessen aan de muziekschool Hof van Twente.

In 2010 behaalde Vincent het D-examen klarinet. In deze tijd is Vincent ook begonnen met het musiceren bij het Twents Jeugd Symfonie Orkest, waar hij klarinet en basklarinet speelt. Hier werd zijn liefde voor (klassieke) muziek verder aangewakkerd en ontdekte hij naast het zelf musiceren nog een passie in de muziek; het dirigeren. Verder speelt Vincent sinds 2011 alt-saxofoon bij The Apollo BigBand en COUP coverband.

Na het afronden van de middelbare school is Vincent gestart (2011-2012) met de opleiding Docent Muziek (voorheen Schoolmuziek) aan het ArtEZ conservatorium te Enschede, waar hij klarinetlessen volgde bij Peter-Marc Dijcks. Tijdens deze studie heeft Vincent een minor Koordirectie afgerond bij Kees Stolwijk en een minor Hafabra-directie bij Fried Dobbelstein. In  2015 is Vincent begonnen met de bachelor Hafabra-directie met hoofdvakdocent Fried Dobbelstein. Deze studie heeft hij glansrijk afgesloten in 2019.

Vincent heeft directie ervaring opgedaan bij muziekvereniging Apollo Goor als jeugddirigent en op invalbasis bij het A-orkest. Verder was Vincent sinds 2015 dirigent van het jeugd- en A-orkest van Fidelio Kampen en vanaf 2017 als dirigent van jeugdsymfonieorkest de Jonge Vuurvogel in Zwolle. 

Vanaf 2019 is Vincent dirigent van het harmonieorkest Amuzant in Hengevelde en Advendo in Lochem 


Guido Cornet

(Dirigent Leerlingenorkest – Blaasbende)

Guido heeft tijdens zijn bachelor studie veel ervaring opgedaan in het doceren van muziek. Hij heeft hiervoor lessen gevolgd bij oa. Susan van Opstal en stage gelopen bij Herman Nijkamp.

Guido heeft jarenlang lesgegeven bij Excelsior Westenholte waar hij in 2011 is gestopt. Momenteel geeft hij les bij de Wijhese Harmonie, Jubal Zwolle, Amacitia Boerhaar, Kubus Lelystad, Muzieknetwerk Salland, Vaassens Fanfare Corps en Wilhelmina Heerde. Hier geeft hij zowel groot als klein koper les. Naast trompet geeft hij hier ook les op de bariton, sousafoon, trombone, Hoorn, bugel, Euphonium etc.

Naast zijn instrumentale lessen verdiept hij zich ook in het leiden van orkesten. Guido heeft ervaring opgedaan bij Ons Genoegen Terwolde, waar hij als vervangend dirigent aan het werk was. Daarna heeft hij het jeugdorkest bij de Wijhese Harmonie gedirigeerd.

Momenteel is hij muzikaal leider bij de Tismawajewendband.

Vanaf oktober 2013 is aan zijn werkzaamheden ook een eigen les geeft praktijk toegevoegd. Hier geeft Guido trompet les aan huis. Een uniek concept dat nog niet in deze vorm bestond.

Guido staat vanaf januari 2019 voor het leerlingen orkest en de Blaasbende van Advendo.


Ruben Maathuis

(Instructeur Slagwerkgroep – Slagwerkbende)

In 2009 is hij begonnen met zijn opleiding klassiek slagwerk aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Hij studeerde af in 2013 af voor zijn Bachelor of Music, waarna hij in 2015 afstudeerde voor zijn Master of Music.

Tijdens deze studie mocht Ruben als componist een prijs in ontvangst nemen met zijn compositie:“Flight of the Hubble”. Deze schreef hij voor het “ArtEZ International Brass Festival 2014”.

Geïnspireerd door allerlei muziekstijlen, techno/house/pop/klassiek, combineert Ruben in zijn composities en ensembles veel verschillende stijlen. Zo startte hij ook het ensemble STICK HOUSE. Met zijn ensemble werd Ruben genomineerd als Rabo Jong Talent, hiermee wonnen ze een geldbijdrage voor het ensemble en een kans om op te treden tijdens het “Stadsfestival Zwolle”.

Naast het werk als docent, dirigent, slagwerker en componist is Ruben ook producer en muzikant voor Fusus. Zij combineren verschillende muziekstijlen en creëren daardoor een eigen geluid in de studio en op het podium.

Ruben dirigeert verschillende slagwerkgroepen verzorgt  ook de muzieklessen aan leerlingen van het slagwerk, zowel melodisch als ongestemd.


Ria Degenkamp-Nijenhuis

(Docent Startersbende/ Blokfluit Advendo)

Ria Degenkamp is de docent voor onze beginnende muzikanten. Ria wil graag ieder kind in zijn of haar eigen tempo en op spelenderwijs, kennis laten maken met alle vormen van muziek.

Naast lesgeven aan de beginnende muzikanten geeft Ria ook hoorn-, trompet-, bugel-, en baritonles en geeft ze les op verschillende basisscholen. Ook dirigeert Ria een leerlingorkest, een fanfare en een koor én speelt ze zelf hoorn en bugel in verschillende ensembles.

Haar drijfveer is om kinderen enthousiast te maken voor muziek en nog mooier als de kinderen zelf samen muziek gaan luisteren en zelf gaan maken! Zo ook bij Advendo.