Advendo uit de Kunst

2019 is het jaar van Rembrandt. Daarom staat het voorjaarsconcert van het Lochemse harmonieorkest Advendo dit keer geheel in het teken van kunst.

Temidden van kunstenaars uit Lochem en omstreken zal Advendo op zaterdagavond 13 april in de Sint Josephkerk te Lochem een palet aan muziekstukken ten gehore brengen. Muziekstukken welke zijn geïnspireerd door kunst. Het stuk Boogie Express bijvoorbeeld wordt gespeeld met een knipoog naar het onvoltooide Victory Boogiewoogie schilderij van Mondriaan. En het muziekstuk Cobra vertelt over de schilderijen van 4 schilders uit de gelijknamige kunststroming.

Acteur Wally van Houten zal de luisteraars op schilderachtige wijze samen met het orkest door de verschillende kunststromingen heen leiden. Van het impressionisme naar het expressionisme.  

Kunstenaars uit Lochem en omstreken zullen hun kunstwerken tentoonstellen en er zal tijdens het concert live een schilderij worden gemaakt. 

Ook het publiek krijgt de gelegenheid om de kunstenaar in zichzelf op te zoeken!

Kortom, alle ingrediënten zullen aanwezig zijn voor een muzikale kunstzinnige avond!

De deuren van de Sint Josephkerk aan de Nieuweweg te Lochem gaan vanaf 19.30 uur open. Het publiek kan dan eerst onder het genot van een kopje koffie of thee de tentoongestelde kunstwerken bewonderen. Vervolgens gaat het concert om 20.00 uur van start.

Entree € 7,50.